2024

Rovinj Kroatien

Program Normandie top

Häng med oss på en oförglömlig resa som innehåller både sol, bad, mat, vin och härliga upplevelser även längs vägen. Vårt slutmål är en ö i Adriatiska havet utanför den mysiga orten Rovinj. Här ska vi bo en hel vecka på ****Hotel Istra med avkoppling sol och bad i havet eller någon av poolerna, vi ska äta o dricka gott, vi ska på utflykter med båt och vår buss. Ön har fri anslutning med båt till fastlandet 2 ggr. i timmen. Rovinj är en av Istriens charmigaste kuststäder med kullerstensklädda gator, trånga gränder och färgglada hus. Efter vägen till och från har vi upplevelser i Tjeckien, Österrike, Slovenien och Tyskland.

Program:

Dag 1. Vi startar från Örebro tidig morgonen och kör söderut via Danmark till Potsdam som ligger strax söder om Berlin, här checkar vi in på Seminaris Seehotel. Middag på hotellet, sen somnar vi gott efter en härlig första dag i bussen. (ca. 90 mil)
Dag 2. Efter en stärkande tysk frukost lämnar vi Potsdam och kör vidare söderut, vi lämnar Tyskland ef ter att ha passerat Dresden. Nu är vi i Tjeckien, Prag passeras innan vi på ef termiddagen kommer f ram till Plzen, här ska vi besöka och få en visning på stansbryggeri Pilsner Urquell, givetvis även provsmakning. Middag och natt på Vienna house Easy. (ca. 45 mil )
Dag 3. Tjeckisk frukost, vi fortsätter sedan vår färd söderut, vi har nu inte så långt till gränsen mot Österrike där den lilla orten St. Gilgen är vårt mål, här ska vi stiga ombord för färd på den vackraste sjön Wolfgangsee. I Sankt Wolfgang väntar sedan vår buss för vidare färd mot vårt övernattningshotell i kända vintersportorten Flachau, här checkar vi in på fina Hotel Pongauerhof. Efter att vi installerat oss på våra rum träffas vi åter för att äta österrikisk mat, efter en dag med många intryck somnar vi gott.
Dag 4. Stärkta efter frukost och alpluft lämnar vi Flachau och kör ut på A1an söderut in i Slovenien och förbi huvudstaden Ljubljana, vi har nu inte långt kvar tills vi kan sikta Adriatiska havet och vårt slutmål Rovinj som vi räknar med att komma fram till vid 14-tiden. Vi lastar ur vårt bagage i hamnen och stiger ombord på båten som på 15 min. tar oss ut till vårt fina ****Hotel Istra som ligger på ön St Andrew. Här ska vi bo 7 nätter med sol, bad och utflykter. Hotellet har flera pooler både utomhus och inomhus, här finns gym, Wellnes o Spa, promenadstråk, alla rum har balkong och luftkonditionering, i halvpensionen ingår frukost och till middagen ingår även dryck, öl, vin och alkoholfri dryck.
Dag 5–10 Vi har nu hela 6 dagar att ägna åt avkoppling med sol, bad och följa med oss på våra utflykter, se nedan.
Dag 11. Efter frukost träffas vi med vårt bagage vid hamnen för en sista resa in till fastlandet där vår buss väntar. Vi har en lagom första etapp upp till Postojna där vi ska åka underjordiskt tåg i den största utställningsgrottan i Europa. På em. går färden vidare och vi är snart inne i Österrike där vi i Golling hittar vårt övernattningshotell Gasthof Goldene Traube.
Dag 12. Österrikisk frukost innan vi återigen stiger ombord på vår buss för en ny spännande dag. Vi har nu inte långt att köra till Salzburg där vi får egen tid att strosa runt i Mozarts födelsestad på fm, egen lunch innan vår buss hämtar upp för färd till Stiegls-Brauwelt där vi får guidad rundtur och provsmaka 3 olika öl. Efter besöket fortsätter vi upp till vårt övernattningshotell, efter middagen sover vi gott på Ara Comfort Hotel i Ingolstadt.
Dag 13. Mätta efter tysk frukost lastar vi in väskorna för vidare färd med lämpliga stopp för mat och bensträckare upp till Rostock. Där checkar vi in på välbekanta Intercity Hotel som blir vårt sista hotell stopp på den här resan. Middag tillsammans innan kudden lockar, god natt.
Dag 14. Mätta efter frukostbuffén ställer vi in bagaget i bussen för sista gången, via mån av plats stannar vi för gränshandel innan vi kör upp till båtar som tar oss till Sverige. Hemkomst till Örebro på kvällen och vi får säga adjö och på återseende till nya och gamla vänner med massor av trevliga upplevelser och semesterminnen i bagaget.

Ingår i resan:
Resa med vår komfortablaste buss, Färjetransporter, vägskatter, ”Buss och Trafikservice” 13 nätter på nämnda hotell med Frukost, 13 Middagar, OBS inkl. dryck enbart i Kroatien. Samtliga upplevelser på ner och hemvägen.

Pris: 19 895 :-

Tillägg:
Avbeställningsskydd: 400 :-
Enkelrumstillägg:  5000 :-

Tillkommer frivilliga utflykter bokas och betalas på plats.
Istrien, lunch, vinprovning Sv, tal. guide Pris: 30 Euro
Båttur på Limski kanal med vin o ostron Pris: 30 Euro
Brijuni nationalpark, guide, båttrans. entre Pris: 25 Euro

pdf button Ladda ner som pdf fil för utskrift

Bokning: ring 1 plats kvar!
eller på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Frågor Björn tele: 070-586 00 39

 

Detaljer

Avresa datum 2024-09-14
Hem datum 2024-09-27
Max resenärer 50
Pris 19,895.00

Resor på väg in

Juni Vikingkryssningar

Minnes bilder

Skidresa Italien

Sommar Kroatien

Oktoberfestivaler

Sommar Italien

Resekalender

juli   2024
M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Anmälan nyhetsbrev

Jag godkänner integritetspolicyn

Om oss

Familjeföretaget som startades i början av 2000-talet är den lilla personliga researrangören. Vi har som främsta mål att ni alltid ska trivas tillsammans med oss, känna er väl omhändertagna i en trygg, trivsam och rolig miljö. Resorna sätter vi själva ihop, både efter era önskemål och egna erfarenheter. Vi har kört buss i de flesta av Europas länder och har på så sätt skaffat oss stor erfarenhet.

Resevillkor Läs mer >>

Vi har givetvis lagstadgad resegaranti ställd hos Kammarkollegiet. Läs mer >>

Nyhetsbrev

Få senaste nytt i din mail, anmäl er till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner integritetspolicyn

Kontakta oss