Resevillkor

Resevillkor

Bokning:
Bokning av våra resor sker i största möjliga mån här på vår hemsida eller på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. . Det går även att ringa till Björn 070–5860039 eller Johan 073–5969898. För både din och vår planering är det självklart bra att göra sin bokning i god tid innan avresan. Bokningar som görs senare än 30 dagar före avresa räknas alltid som bindande.

Betalning
Så snart du gjort din bokning översänder vi ett resebevis. Anmälningsavgiften på 700 - 900 kr skall betalas till oss inom tio dagar. Slutlikviden skall betalas senast 30 dagar före avresa. Gör du din bokning senare än 30 dagar innan avresa betalas hela resans belopp, såväl anmälningsavgift som slutlikvid omedelbart.
Betalningen görs på vårt bankgirokonto: 5451-8576.

Avbeställningsskydd
Avbeställningsskydd kan tecknas hos oss vid bokning av resa.

350 kr/person på resor vars pris inte överstiger 13 999:-

800 kr/person på resor vars pris är 14 000:- eller mer.

se punkt 3.1 i Allmänna Resevillkor.

Denna kostnad betalas in samtidigt som anmälningsavgiften.

Försäkringar
Vi rekommenderar dig alltid att kontrollera så att du har en giltig reseförsäkring, detta gör du enklast via ditt försäkringsbolag.

Försäkring skidresor
Från 2022 måste alla skidåkare i Italien ha en ansvarsförsäkring som täcker vid skada eller olycka som involverar en annan skidåkare. Kontrollera om din hem/-reseförsäkring har ett ansvarsskydd, har den det. Då ber ni om ett reseintyg som finns med under resan och kan uppvisas vid eventuell kontroll eller olycka.

Pass, visum och valuta
På alla resor utanför Norden krävs ännu giltigt pass. På vissa resmål behöver vi även ordna visum innan avresan, vilket vi hjälper till med. I de fall detta behövs står det under Resefakta för aktuell resa. På alla resor med mer än tre timmars färjetransport krävs enligt lag att resenärerna lämnar namn, personnummer och medborgarskap. På vissa kryssningar krävs även passnummer, se Resefakta för aktuell resa. Där ser du även vilken valuta som gäller på respektive resa. Vill du ha mer information kontakta Forex, din lokala bank eller oss på bokningskontoret.

Prisjusteringar
Vi måste reservera oss för eventuella prisjusteringar på grund av ändrade valutakurser och höjda bränslepriser.

Enkelrum/Del i dubbelrum
Enkelrum kan ordnas mot tillägg, se pris för aktuell resa. För den som hellre vill boka del i dubbelrum försöker vi ordna detta, om det dock inte finns någon lämplig medresenär att dela rum med tillkommer enkelrumstillägg.

Måltider/hotellbyten
Halvpension innebär att middag och frukost ingår i resans pris.
Middag serveras från och med resans första dag till resans näst sista dag, och frukost serveras från och med resans andra dag till resans sista dag (om inte annat står angivet i respektive faktaruta). Vi vill också reservera oss för byte av hotell utanför vår kontroll.

Barnpriser/Grupprabatter
Barnrabatter lämnas på de flesta resor, se pris för aktuell resa. Egen sängplats kan dock ej garanteras till barn som reser gratis. Grupprabatter kan lämnas vid minst 20 betalande. Är ni en större grupp kan ni alltid kontakta oss för speciella erbjudanden och skräddarsydda offerter.

Eventuella anslutningar mot tillägg efter överenskommelse
Platser i bussen och speciella önskemål säg till vid bokning så försöker vi tillgodose er önskan.
Har du behov av specialkost eller andra önskemål ber vi dig meddela detta direkt vid bokning, så gör vi allt vi kan för att försöka lösa det på bästa sätt.

Bagage
På grund av begränsat utrymme och gällande viktbestämmelser kan varje passagerare ta med sig max 30 kg bagage, vilket också skall inkludera de eventuella varor som inhandlas under resan. På shopping – och kryssningsresor gäller max 50 kg bagage/person. Vi hjälper till att söka eventuellt kvarglömt bagage under och efter resan till självkostnadspris. Upphittat gods kvarligger längst 1 månad hos oss. För i- och urlastning av bagaget ansvarar vår chaufför, varför det är viktigt att låta chauffören sköta detta.

Resegaranti och Allmänna Resevillkor
Vi har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet. Vi försöker i möjligaste mån få i väg alla våra resor men skulle antalet anmälningar bli färre än 20 personer kan vi i vissa fall tyvärr tvingas ställa in den planerade resan. För mer information om inställande av resor, arrangörens och resenärens ansvar mm hänvisar vi till Allmänna Resevillkor.


Om oss

Familjeföretaget som startades i början av 2000-talet är den lilla personliga researrangören. Vi har som främsta mål att ni alltid ska trivas tillsammans med oss, känna er väl omhändertagna i en trygg, trivsam och rolig miljö. Resorna sätter vi själva ihop, både efter era önskemål och egna erfarenheter. Vi har kört buss i de flesta av Europas länder och har på så sätt skaffat oss stor erfarenhet.

Resevillkor Läs mer >>

Vi har givetvis lagstadgad resegaranti ställd hos Kammarkollegiet. Läs mer >>

Nyhetsbrev

Få senaste nytt i din mail, anmäl er till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner integritetspolicyn

Kontakta oss