2024

Budapest

Program Normandie top

Följ med oss på en resa där vi besöker och får uppleva 4 fantastiska städer i 4 olika länder.

Dagsprogram:

Dag 1: Vi lämnar Örebro tidig morgon, via båtar i Helsingborg och Gedser (egen middag på båten) är vi i Rostock tidig kväll. Vi har sedan drygt 2 timmars resa till Berlin, där checkar vi in på Holiday Inn City-West. Ca.90 mil
Dag 2: Efter riklig tysk frukost kommer guide och möter upp för att ta oss på stadsrundtur i Tysklands huvudstad. Vi får bl.a. se Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, pampiga Riksdagshuset mm. Vi lämnar Berlin och tar sikte på Prag, Dresden passeras innan vi på em. anländertill Tjeckiens huvudstad. Vi checkar in för 2 nätter på HotellOlympik 1. Middag på hotellet. Ca. 35 mil
Dag 3: Tjeckisk frukost innan vi möter vår guide som tar oss med på en rundtur med buss och promenad i en av Europas vackraste huvudstäder, vi får se den berömda Pragborgen, Karlsbron mm. Efter rundturen finns sedan tid att upptäcka ”gamla stan” med alla sevärdheter på egen tid. Vi träffas sedan och tar oss gemensamt till den tjeckiska restaurangen U Fleku där vi på kvällen äter 3-rätters middag och dricker deras goda egen bryggda öl. 1 dryck ingår. Gemensam hemfärd med spårvagn.
Dag 4: Efter frukost ställer vi återigen in våra väskor i bussen och kör sydost förbi staden Brno innan vi kör över gränsen till Österrike, nu är vi i regionen Weinviertelsom med cirka 13 000 hektar vingårdar är Österrikes största vinodlingsområde. Här ska vi stanna till i Kronberg och prova vin på gården Himmelkeller. Vi fortsätter sedan förbi huvudstaden Wien innan vi kör över gränsen till Ungern, vid ankomsten till Budapest kör vi direkt till vårt hotell Lions Garden, middag på hotellet. Ca. 55 mil
Dag 5: Efter frukost träffar vi vår svensktalande guide Nora Maté som kommer ta hand om oss dessa 2 fullspäckade dagar. Idag börjar vi med att Nora visar oss sin hemstad Budapest. Det blir en rundtur på båda sidorna av Donau, vi besöker bl.a. fiskarbastionen, saluhallen och Gellertberget med fantastisk utsikt över Donau och staden. Efter stadsrundturen följer de som vill med ut på Pusztan. Här ska vi besöka Lazar Lovaspark, vi hälsas välkomna med välkomstdrinken ”Barack pálinka”. Vi får se en enastående hästuppvisning,se stuteriet, museet och den lilla djurgården med typiska pusztan djur, som t.ex.racka-får. Vi sätter oss sedan till bords och blir serverade obegränsat med mat, vin, öl, läsk och kaffe. Efter en härlig dag med mycket innehåll kör vi sedan tillbaka till vårt hotell. Vi hinner ta igen oss och smälta dagens äventyr innan vi träffas för att äta middag på hotellet.
Dag 6: Efter frukosten väljer de som vill att följa med oss norrut längs med Donau mot konstnärstaden Szentendre. Vår guide Nora visar oss runt bland krokiga gränder och färgglada barockhus, här finns även flera gallerier och museer. Vi kör vidare norrut längs med Donau och kommer till Visegrad. Här får vi vara med om Riddarspel och falkuppvisning innan vi serveras rikligt med mat på en typisk Renässansrestaurang och får äta som man gjorde på medeltiden. Vi vänder sedan åter mot vårt hotell i Budapest där vi kan pusta ut och kanske ta ett dopp i hotellets pool innan middagen, sedan somnar vi gott efter en fullspäckad dag.
Dag 7: Efter frukost är det dags att ta farväl av Budapest, vi kör norrut och över gränsen in i Slovakien, staden Kosice passeras innan vi kommer upp på spännande vägar över bergskedjan Tatrabergen, flera skidorter passeras innan vi kör in i Polen. Vi har nu ca. 2 timmar på polska landsbygden kvar tills vi kommer till Krakow där vi checkar in 2 nätter på centrala Ibis Old Town. Middag på hotellet båda kvällarna. Hotellet ligger bredvid det stora köpcentrumet ”Krakowska” och nära promenad till stora torget.
Dag 8: Polsk frukost innan vi möts upp av vår lokalguide som kommer ta oss runt Krakow både med buss och till fots. Egen tid för lunch och kanske shopping innan vi träffas igen för att köra till saltgruvan Wieliczka. Här ska vi tillsammans med guide ner på ca 130 meters djup, där finns bl.a. restaurang, bio, museum, souvenirshops, sanatorium och sporthall. Saltgruvan har årligen över en miljon besökare. Saltgruvan är därför en av dom kändaste saltgruvor i hela världen och mycket viktigt för Polen.
Dag 9: Vi checkar ut och ställer in väskorna i bussen för att snabbt ta oss norrut på nybyggda polska motorvägar. Efter lämpliga raster för fika o lunch kommer vi på kvällen upp till Gdynia där vi checkar in på Stena Lines färja, middag ombord.
Dag 10: Vi anländer tidigt efter frukost till Karlskrona, beräknad hemkomst till Örebro vid lunchtid. Tack o hej till ressällskapet.

Ingår i resan:
Resa med vår bekvämaste turistbuss, båtresor och vägavgifter. 9 nätter del i dubbelrum på hotell och färja med frukost och 7 middagar. Trerätters middag inkl. dryck på restaurang i Prag. Stadsrundturer med svensktal. guide i Berlin, Prag, Budapest och Krakow. Guidad tur och vinprovning av 4 viner i Kronberg. Guide och entré till saltgruvan Wieliczka.

Pris: 14 795 :-

Tillägg:
Enkelrumstillägg: 3 600 :-
Frivilligt Avbeställningsskydd: 400 :-
Frivilliga utflykter i Budapest
Pusztan med mat och hästuppvisning: 65 Euro
Visegrad o Szentendre med mat o riddarspel: 65 Euro

pdf button Ladda ner som pdf fil för utskrift

Bokning: på nedan knapp
eller på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Frågor Björn tele: 070-586 00 39

 

Detaljer

Avresa datum 2024-08-26
Hem datum 2024-09-04
Max resenärer 50
Pris 14,795.00

Resor på väg in

Juni Vikingkryssningar

Minnes bilder

Skidresa Italien

Sommar Kroatien

Oktoberfestivaler

Sommar Italien

Resekalender

juli   2024
M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Anmälan nyhetsbrev

Jag godkänner integritetspolicyn

Om oss

Familjeföretaget som startades i början av 2000-talet är den lilla personliga researrangören. Vi har som främsta mål att ni alltid ska trivas tillsammans med oss, känna er väl omhändertagna i en trygg, trivsam och rolig miljö. Resorna sätter vi själva ihop, både efter era önskemål och egna erfarenheter. Vi har kört buss i de flesta av Europas länder och har på så sätt skaffat oss stor erfarenhet.

Resevillkor Läs mer >>

Vi har givetvis lagstadgad resegaranti ställd hos Kammarkollegiet. Läs mer >>

Nyhetsbrev

Få senaste nytt i din mail, anmäl er till vårt nyhetsbrev

Jag godkänner integritetspolicyn

Kontakta oss