Kryssning Höga Kusten

Kryssning topLångkryssa till Höga Kusten och Härnösand och upplev en unik mix av vild natur och kornblått hav. Höga Kusten tar andan ur sina besökare. De dramatiska klipporna som stupar rakt ner i havet är resultatet av världens största landhöjning. När vi glider fram inomskärs kan du beundra Högakustenbron, Sveriges svar på Golden Gate, och det mäktiga Skuleberget som är några av de mest kända landmärkena. År 2000 upptogs Höga Kusten på Unesco:s världsarvslista, och har på senare år poppat upp som en av Sveriges främsta attraktioner. Detta får vi uppleva från soldäck ombord på fulladdade kryssningsfartyget Viking Cinderella mitt i sommaren.

Dagsprogram:

Kryssning_liten.jpgDag 1: Start från Örebro på fm, via lämpligt stopp för lunch och bensträckare kommer vi till Stockholm på em. Vi kör direkt till Stadsgårdskajen där Viking Cinderella väntar. Efter ombordstigning och installation i våra hytter väntar en helkväll i världens vackraste skärgård! På Cinderella finns mycket att upptäcka från akter till för. För de små finns ett helt äventyrsland att busa runt i, vi har våra bord bokade i restaurangen där svenska kocklandslagets middagsbuffé serveras inkl. fri öl, vin och läsk. När skymningen faller kan du slå dig ner med en drink i Étage och njuta av kvällsunderhållningen.

Dag 2: Efter att vi sovit ut ordentligt och ätit frukostbuffén så lägger fartyget till i Härnösand, här kan vi ta transferbussen in till Härnösand centrum och Vårdkasberget, Uppe på Vårdkasbergets topp njuter ni av fantastisk utsikt och mat. Härifrån ser ni Härnösand och Höga Kusten från ett nytt perspektiv. För den som vill finns möjlighet att äta eller fika på Härnö Outdoor Lodge, där maten och fikat är lika hänförande som utsikten. Transferbussen tar oss tillbaka till fartyget som sedan kastar loss 15.00. Vi åker inomskärs genom Höga Kusten som bl.a. tar oss förbi Sannasundet, Högakustenbron, Storön, Ulvön mm. Båten styr sedan söderut mot Åland. Efter att vi beskådat detta är det dags att sätta sig till bords och hugga in på skaldjursbuffén tillsammans med ett urval av kött och vegetariska rätter, drycken ingår även ikväll. 

Dag 3: Efter att Cinderella tidigt på morgonen lagt till på Åland (för att vi ska kunna shoppa till förmånliga priser i taxfreebutiken) äter vi Brunch i buffétrestaurangen. Vi har sedan en härlig seglats genom Stockholms fina skärgård som kanske bäst spenderas på panoramadäck. Kl. 14.00 lägger vi till i Stockholm med härliga sommarminnen i bagaget. Ombordstigning på vår buss för hemresa mot Örebro.

Ingår i resan: Resa med vår bekvämaste turistbuss.
Kryssning med del i 2-bäddshytt insides. 1 frukost, 1 brunch. 2 bufféer inkl. öl, vin och läsk

Pris: 3 150 :-Kryssning hel

OBS: ID kontroll vid ombordstigning

Tillägg:

Avbeställningsskydd: 200 :-
2-bädd utsideshytt: 300 :- p/pers.
Enkelhytt insides: 800 :-
Enkelhytt utsides: 1 350 :-
Rederiets utflykter

pdf buttonLadda ner som pdf fil för utskrift

Bokning: På nedan knapp
eller på mail bjorn@bussochtrafik.se
Frågor Björn tele: 070-586 00 39

 

Rese info

Avresa datum 2023-06-18
Hem datum 2023-06-20
Max resenärer 50
Pris 3,150.00kr

Om oss:

Vi är en bussresearrangör som erbjuder allt från beställningstrafik till färdiga resepaket för familjer, seniorer och idrottsföreningar. Vi arrangerar resor både inom Sverige och i övriga Europa, till exempel sol- och badresor, skidresor, sportresor och seniorresor . Vår målsättning är att alla - unga som gamla - skall trivas på våra resor. Våra resor utgår från Örebro men på våra resor ut i Europa plockar vi gärna upp resenärer på vägen söderut genom Sverige..

Kontakta oss:

070-586 0039

bjorn@bussochtrafik.se

facebook

Resevillkor Läs mer >>

Vi har givetvis lagstadgad resegaranti ställd hos Kammarkollegiet. Läs mer >>

Sigill