Rovinj Kroatien, fullbokat

Rovinj Program top

Fullbokat!

Häng med oss på en oförglömlig resa som innehåller både sol, bad, mat, vin och härliga upplevelser även längs vägen. Vårt slutmål är en ö i Adriatiska havet utanför den mysiga orten Rovinj. Här ska vi bo en hel vecka på ****Hotel Istra med avkoppling sol och bad i havet eller någon av poolerna, vi ska äta o dricka gott, vi ska på utflykter med båt och vår buss. Ön har fri anslutning till fastlandet 2 ggr. i timmen. Rovinj är en av Istriens charmigaste kuststäder med kullerstensklädda gator, trånga gränder och färgglada hus. Efter vägen till och från har vi upplevelser i Tjeckien, Österrike, Slovenien och Tyskland.

Program:

Dag 1. Vi startar från Örebro tidig morgonen och kör söderut via Danmark till Potsdam som ligger strax söder om Berlin, här checkar vi in på Seminaris Seehotel. Middag på hotellet, sen somnar vi gott efter en härlig första dag i bussen. (ca. 90 mil)
Dag 2. Efter en stärkande tysk frukost lämnar vi Potsdam och kör vidare söderut, vi lämnar Tyskland efter att ha passerat Dresden. Nu är vi i Tjeckien, Prag passeras innan vi på eftermiddagen kommer fram till Ceske Budejovice, nu ska vi besöka och få en visning på stansbryggeri Budweiser Budvar, givetvis även provsmakning. Middag och natt på Clarion Congress Hotel.
Dag 3. Tjeckisk frukost, vi fortsätter sedan vår färd söderut, vi har nu inte så långt till gränsen mot Österrike där den lilla orten Krems är vårt första mål, här ska vi stiga ombord på en båt för färd på Donau genom vindistriktet Wachau med fina vyer över vinodlingar, slott och vacker natur. I orten Melk väntar sedan vår buss för vidare färd mot staden Graz som är Österrikes näst största stad, här checkar vi in på bekväma Ramada Graz Hotel, på kvällen träffas vi och äter österrikisk mat.
Dag 4. Efter frukost lämnar vi Graz och kör mot gränsen till Slovenien, nästa besök är på The Old Wine House i Maribor, här finns världens äldsta vinstock som fortfarande bär druvor, runda under fötterna efter att ha provat 5 olika vin kör vi vidare mot vårt slutmål Rovinj som vi räknar med att komma fram till vid 15-tiden. Vi lastar ur vårt bagage i hamnen och stiger ombord på båten som på 15 min. tar oss ut till vårt fina ****Hotel Istra som ligger på ön St Andrew. Här ska vi bo 7 nätter med sol, bad och utflykter. Hotellet har flera pooler både utomhus och inomhus, här finns gym, Wellnes o Spa, promenadstråk, alla rum har balkong och luftkonditionering, Vi har frukost och till middagen ingår dryck, öl, vin och alkoholfri dryck.
Dag 5-10 Vi har nu hela 6 dagar att ägna åt avkoppling med sol, bad och följa med oss på våra utflykter, se nedan.
Dag 11. Efter frukost träffas vi med vårt bagage vid hamnen för en sista resa in till fastlandet där vår buss väntar. Vi har en lagom första etapp upp till Postojna där vi ska åka underjordiskt tåg i den största utställningsgrottan i Europa. På em. går färden vidare och vi är snart inne i Österrike där vi i vintersportorten Wagrain hittar vårt övernattningshotell Sporthotel Wagrain.
Dag 12. Österrikisk frukost innan vi återigen stiger ombord på vår buss för en ny spännande dag. Efter drygt 2 tim. kommer vi till Regensburg som är Bayerns 4e största stad, här gör vi en stadsrundtur tillsammans med lokalguide för att se den vackra gamla stan längs Donau. Efter lunch går färden vidare norrut, vi genar genom Tjeckien för att komma fram till kurorten Oberwisentahl som ligger precis över gränsen i Tyskland. Middag och sova gott på Ahorn Hotel am Fichtelberg.
Dag 13. Riklig tysk frukost innan vi lämnar Oberwisentagl med ”Tufftufftåg”, Den smalspåriga Fichtelbergbahn går förbi färgglada bergsängar och den täta Erzgebirge-skogen. I Cranzahl väntar vår buss för vidare färd till Rostock där välbekanta Intercity Hotel blir vårt sista hotell stopp på den här resan. Middag tillsammans innan kudden lockar, god natt.
Dag 14. Mätta efter frukostbuffén ställer vi in bagaget i bussen för sista gången, via mån av plats stannar vi för gränshandel innan vi kör upp till båtar som tar oss till Sverige. Hemkomst till Örebro på kvällen och vi får säga adjö och på återseende till nya och gamla vänner med massor av trevliga upplevelser och semesterminnen i bagaget.

Ingår i resan:

Resa med vår komfortablaste buss, färjetransporter, vägskatter, ”Buss och Trafikservice”
13 nätter på nämnda hotell med Frukost,
13 Middagar, OBS inkl. dryck enbart i Kroatien.
Samtliga upplevelser på ner och hemvägen.

Tillkommer frivilliga Utflykter bokas och betalas på plats
Ön Krk med vinprovning Svensktal. guide Pris: 25 Euro
Båttur på Limski kanal med vin o ostron Pris: 25 Euro
Brijuni nationalpark, guide, båttrans. entre Pris: 25 Euro

Pris: 16 600 :-

Rovinj Program hel

Enkelrumstillägg:  3 300 :-
Avbeställningsskydd: 300 :-

pdf button Ladda ner som pdf fil för utskrift

Bokning: Fullbokat
eller på mail bjorn@bussochtrafik.se
Frågor Björn tele: 070-586 00 39

 

Rese info

Avresa datum 2022-09-10
Hem datum 2022-09-23
Max resenärer 50
Pris 16,600.00kr
16,600.00kr 25
Dela denna:

Om oss:

Vi är en bussresearrangör som erbjuder allt från beställningstrafik till färdiga resepaket för familjer, seniorer och idrottsföreningar. Vi arrangerar resor både inom Sverige och i övriga Europa, till exempel sol- och badresor, skidresor, sportresor och seniorresor . Vår målsättning är att alla - unga som gamla - skall trivas på våra resor. Våra resor utgår från Örebro men på våra resor ut i Europa plockar vi gärna upp resenärer på vägen söderut genom Sverige..

Kontakta oss:

070-586 0039

bjorn@bussochtrafik.se

facebook

Resevillkor Läs mer >>

Vi har givetvis lagstadgad resegaranti ställd hos Kammarkollegiet. Läs mer >>

Sigill