Holland

Holland top

Fullbokat!

Häng med oss och möt våren i Holland, 2022 är det åter dags för Floriaden som anordnas vart 10e år och är världens största trädgårdsutställning. Vi ska även njuta av färgsprakande blomsterprakt och ljuva dofter i förtrollande blomsterparadiset Keukenhof. Vi ska till Volendam och besöka en ostfarm, se träskotillverkning. Vi ska till Den Haag och se Holland i miniatyr i lilleputtlandet Madurodam, vi kör ut till stranden i Scheveningen.

Söndag: Start från Nynäshamn tidig fm. Via lunch och påstigning i Örebro kör vi vidare mot Göteborg. Vi kör direkt till Stena Lines terminal för incheckning och installation i våra hytter. Vi träffas sedan i buffé restaurangen Taste där vi har reserverade platser, till maten ingår även obegränsat med dryck, öl, vin och alkoholfritt. Efter maten kanske en drink i baren smakar gott innan kudden lockar i hytten.

Måndag: Efter riklig sjöfrukost ankommer vi till Kiel kl 10.00, avstigning via landgången innan vi går ombord på vår buss för vidare färd ut på snabba Autobahn. Vi passerar dom stora städerna Hamburg och Bremen, med lämpliga stopp för lunch och bensträckning kör vi in i Holland på em. Sedan är det inte så långt kvar till vi kommer till Lelystad där vi ska bo 3 nätter på centrala Leonardo hotell. En promenad i staden som har ca. 75 000 invånare kanske lockar innan vi träffas för att äta middag på hotellet.

Tisdag: Efter god nattsömn och frukost åker vi till blomsterparken Keukenhof och njuter av ett blommande inferno av sällan skådat slag. Inne i parken finns restauranger, caféer och ställen man bara kan sitta och njuta. Vi stannar där till efter lunch och kör sedan vidare söderut till miniatyrlandet Madurodam som ligger i den stora staden Haag. Madurodam är en kopia av en holländsk stad med medeltida kvarter, nya moderna byggnader, väderkvarnar och dammar, allt byggt i miniatyr. Vi hinner även med att köra ut till semesterorten Scheveningen och känna på den fina stranden. Vi kör sedan tillbaka till vårt hotell där middagen väntar. Efter en fullspäckad dag och mätta efter middagen kanske en holländsk öl eller ett glas vin i baren på hotellet kan smaka gott.

Onsdag: Mäta efter frukosten har vi inte så långt att köra till Almere där den stora trädgårdsmässan Floriaden anordnas vart 10e år. Vi stannar här så att vi har gott om tid för att uppleva och se den stora utställningen.
På eftermiddagen kör vi till Volendam, här ska vi få se hur man tillverkar ost och holländska träskor, det finns även möjlighet att få provsmaka osten och kanske köpa med en bit hem. Åter till hotellet för samvaro o middag.

Torsdag: Efter frukost checkar vi ut från hotellet och in på bussen, Vi lämnar Lelystad och kör ut över vattnet som delar insjöarna Markermeer och Ijsselmeer som ligger under havsnivån, sedan en bit på fastland innan vi kör ut på den 32 km. långa vallen Afsluitdijk som förbinder Nordholland med Friesland. Här har vi vidunderlig utsikt över Nordsjön åt väster och insjöarna österut. Med lämpliga stopp för lunch och bensträckning kommer vi till Kiel på em. Här stannar vi på Cittimarkt för att kunna köpa med oss lite billiga starkvaror hem till sommaren. Vi kör sedan till Stenaterminalen för incheckning på båten. Efter installation i hytterna smakar buffen gott.

Fredag: Frukost med utsikt över inloppet mot Göteborg. Med härliga minnen kör vi sedan mot våra hemorter.

Ingår i resan:

Resa i vår modernaste turistbuss, vägskatter. Insideshytt t.o.r och buffé med dryck på båten.
3 nätter med halvpension Leonardo hotell.Samtliga utflykter med entré.

Pris: 7 995 :-Holland Från Nynäshamn hel

Tillägg:

Avbeställningsskydd: 300 :-
Enkelrum: 1995 :-
Anslutning t.o.r Nynäshamn 500 :-

pdf button Ladda ner som pdf fil för utskrift

Bokning: fullbokat!
eller på mail bjorn@bussochtrafik.se
Frågor Björn tele: 070-586 00 39

 

Rese info

Avresa datum 2022-05-01
Hem datum 2022-05-06
Max resenärer 50
Pris 7,995.00kr
7,995.00kr 32
Dela denna:

Om oss:

Vi är en bussresearrangör som erbjuder allt från beställningstrafik till färdiga resepaket för familjer, seniorer och idrottsföreningar. Vi arrangerar resor både inom Sverige och i övriga Europa, till exempel sol- och badresor, skidresor, sportresor och seniorresor . Vår målsättning är att alla - unga som gamla - skall trivas på våra resor. Våra resor utgår från Örebro men på våra resor ut i Europa plockar vi gärna upp resenärer på vägen söderut genom Sverige..

Kontakta oss:

070-586 0039

bjorn@bussochtrafik.se

facebook

Resevillkor Läs mer >>

Vi har givetvis lagstadgad resegaranti ställd hos Kammarkollegiet. Läs mer >>

Sigill