Östersjön runt

Östersjön runt top2

inställd pga. rådande läge i Öst

Häng med oss till andra sidan av Östersjön. Här ska vi besöka 3 länder, 2 huvudstäder med stadsrundturer, 2 slott med rundvisning och luncher, middag med folklore mm.

Dagsprogram:

Måndag: Avresa från Örebro mot Stockholm vid lunchtid. Vi kör direkt till Siljaterminalen där båten till Riga avgår kl. 17.00. Vi installerar oss i våra hytter innan vi äter gemensam middag.
Ombord på båten finns flera barer, underhållning och shopping till förmånliga priser.

Tisdag: Efter en god nattsömn och frukost hinner man med ännu en shoppingrunda innan båten anländer till Riga kl.11.00. Här väntar nu en 3-timmars stadsrundtur innan vi åker och checkar in på vårt fina Hotell Radison Blu. Kanske en drink i skybaren med härlig utsikt innan vi träffas för gemensam promenad till restaurang Lido, här ska vi äta 3-rätters middag och se folkloreshow.

Onsdag: Efter välsmakande frukost checkar vi ut och ställer in väskorna i bussen inför avfärden mot Rundale Palace. Palatset som är från 1700-talet är Lettlands största och mest kända Barockpalats. Här får vi rundvisning av slottet innan det smakar gott med 2-rätters lunch. Mätta efter lunchen kör vi vidare över gränsen till Litauen och tar sikte mot dess huvudstad Vilnius. Här ska vi bo 2 nätter på Hotel Panorama. Väl framme hinner vi med en ”runda på stan” innan vi äter middag på hotellet.

Torsdag: Efter frukost står bussen startklar för en 3-timmars stadsrundtur med lokalguide i Vilnius.
Efter stadsrundturen har vi besök bokat på Trakai Castle där vi även äter vår lunch som ingår. Mätta efter lunchen så har vi rundvisning av slottet som ligger på en ö i sjön Galve, slottet började byggas i slutet av 1300-talet mer får vi veta av vår guide. Efter besöket kör vi åter till Vilnius, middag på hotell.

Fredag: Pigga o alerta efter frukost checkar vi ut från hotellet och fortsätter vår resa mot gränsen till Polen. Vid lunchtid är vi framme i Ketrzyn här får vi 2-tim. rundtur i Hitlers ”Wolfsschanze” Varglyan var den viktigaste stabsplatsen för Hitlers högkvarter under andra världskriget. Efter besöket kör vi till semesterorten Mikolajki som ligger fint med sjöar runt omkring. Här bor vi flott 1 natt på Hotell Golebiewski, hotellet har flera pooler både inomhus och utomhus. Middag på hotellet.

Lördag: Efter frukost hinner vi en promenad eller ett bad i någon av poolerna innan vi vid lunchtid checkar ut och kör mot Gdansk. Guide möter upp och visar oss staden med nästan en halv miljon inv.
Efter stadsrundturen kör vi till hamnen och checkar in på Stena Lines fina båt som skall ta oss tillbaka till Sverige. Ombord finns bl.a. möjlighet till billig shopping, en drink i baren kanske smakar gott innan vi hugger in på buffén som vi äter tillsammans i båtens restaurang.

Söndag: Frukost ombord innan vi kör iland i Karlskrona, vi har sedan ca. 5 tim. tills vi är tillbaka i Örebro. Tack o hej efter en resa i Österland med många härliga upplevelser i bagaget.

Ingår i resan:

Resa i vår modernaste turistbuss, vägskatter och färjor med del i 2-bädds hytt. 4 nätter del i dubbelrum på nämnda hotell med frukost. Middag samtliga dagar och 2 luncher Samtliga utflykter och entréer.

Pris: 9 195 :-

Östersjön runt hel2Tillägg:

Avbeställningsskydd: 300 :-
Enkelrum/hytt: 1900:-
Utsideshytt 300:-

pdf button Ladda ner som pdf fil för utskrift

Bokning: På nedan knapp
eller på mail bjorn@bussochtrafik.se
Frågor Björn tele: 070-586 00 39

 

Rese info

Avresa datum 2022-05-23
Hem datum 2022-05-29
Max resenärer 50
Pris 9,195.00kr
9,195.00kr 45
Dela denna:

Om oss:

Vi är en bussresearrangör som erbjuder allt från beställningstrafik till färdiga resepaket för familjer, seniorer och idrottsföreningar. Vi arrangerar resor både inom Sverige och i övriga Europa, till exempel sol- och badresor, skidresor, sportresor och seniorresor . Vår målsättning är att alla - unga som gamla - skall trivas på våra resor. Våra resor utgår från Örebro men på våra resor ut i Europa plockar vi gärna upp resenärer på vägen söderut genom Sverige..

Kontakta oss:

070-586 0039

bjorn@bussochtrafik.se

facebook

Resevillkor Läs mer >>

Vi har givetvis lagstadgad resegaranti ställd hos Kammarkollegiet. Läs mer >>

Sigill