Österrike Uttendorf

Sommar i Österrike top

Uttendorf som ligger mitt i Salzburgerland är vårt resmål och vår hemvist 7 nätter. Byn har knappt 3000 inv. och ligger i dalen mellan orterna Mittersill och kanske för oss svenskar den kända skidorten Zell Am Zee. I byn Uttendorf finns bondgårdar med kor och hästar som går på ängarna och betar, här finns en fin badsjö bara ett stenkast från vårt trevliga och gästvänliga Gasthof Stubacher Hof. Här vet vi att vi blir väl omhändertagna, hela familjen Altenberger pratar svenska med mamma Maj-Inger i spetsen som ursprungligen är från Sverige. I veckans program ingår lättare vandringar, utflykter till Kraftverksdammarna i Kaprun, heldagstur över Österrikes högsta berg Grossglockner, vi besöker Europas längsta vattenfall Krimml, fint väder är beställt så då passar det kanske skönt med en ledig dag i byn med bad i sjön. Varje onsdag på sommaren är det sommarfest inne i Zell am Zee med barer, sång o musik ute på gatorna. Vi kommer en kväll i veckan åka upp till familjens fäbod där vi bjuds på grillat och musikunderhållning. Veckan är välfylld med härliga oförglömliga upplevelser.

Dagsprogram:

Dag 1: Vi lämnar Sverige via Helsingborg och Gedser där båten tar oss över till Rostock i Tyskland. Snabba tyska vägar förbi bl.a Berlin innan vi kommer fram till Magdeburg, gemensam middag innan vi somnar gott på fina hotell Ratswaage efter en lång dag i bussen. Ca. 95 mil

Dag 2: Efter en välsmakande tysk frukost lämnar vi Magdeburg och styr åter igen ut på snabba Autobahn.
Leipzig och så småningom München passeras innan vi på em. kör in i Österrike och Alperna dyker upp framför oss, vi har då ca. 1,5 timme kvar att köra till vårt resmål Uttendorf med fina vyer utanför bussfönstret. Ca. 70 mil

Dag 3-8: Ägnar vi åt livsnjutning med utflykter till Krimml Europas längsta vattenfall, heldag över Grossglockner med magiska vyer, Kraftverksdammarna i Kaprun med fantastisk utsikt, sol, bad och avkoppling står även på programmet. För de som vill finns möjlighet till lättare vandring i fantastiska miljöer där kossorna med sina bjällror betar på sluttningarna och där vi på vintern åker skidor. Efter vägen vi vandrar ligger fäbodar där vi kan stanna till och smaka på deras hemmagjorda ost och egen bryggda öl.

Dag 9: Vi lämnar Uttendorf efter frukost och tackar fam. Altenberger för den här gången, vi kör över Pass Turn och passerar bl.a. Kitzbühl innan vi kommer ut på motorvägen. Vi lämnar Alperna bakom oss och passerar München och vidare norrut genom Tyskland. Med lämpliga stopp för lunch och bensträckare efter vägen når vi på kvällen Potsdam utanför Berlin. Efter välsmakande middag sover vi gott på Seminaris See Hotel.

Dag 10: Riklig Tysk frukost innan vi stiger på bussen för dagens etapp som går via gränshandel i Rostock innan vi kör upp till färjan som tar oss över till Danmark, vidare förbi Köpenhamn till nästa båt över till Sverige. Vid kvällstid är vi åter hemma och det är dags att ta farväl av gamla och nyfunna vänner för den här gången.

Ingår i resan:

Resa med vår bekvämaste turistbuss, färjor och vägavg. 9 nätter på nämnda hotell med halvpension.

Pris: 9 400 :-Sommar i Österrike hel

Tillägg:

Avbeställningsskydd: 300 :-
Enkelrum: 1200:-
Grillkväll: 10 Euro
Kostnader för lift och entréer

pdf button Ladda ner som pdf fil för utskrift

Bokning: På nedan knapp
eller på mail bjorn@bussochtrafik.se
Frågor Björn tele: 070-586 00 39

 

Rese info

Avresa datum 2022-08-05
Hem datum 2022-08-14
Max resenärer 50
Pris 9,400.00kr
9,400.00kr 43
Dela denna:

Om oss:

Vi är en bussresearrangör som erbjuder allt från beställningstrafik till färdiga resepaket för familjer, seniorer och idrottsföreningar. Vi arrangerar resor både inom Sverige och i övriga Europa, till exempel sol- och badresor, skidresor, sportresor och seniorresor . Vår målsättning är att alla - unga som gamla - skall trivas på våra resor. Våra resor utgår från Örebro men på våra resor ut i Europa plockar vi gärna upp resenärer på vägen söderut genom Sverige..

Kontakta oss:

070-586 0039

bjorn@bussochtrafik.se

facebook

Resevillkor Läs mer >>

Vi har givetvis lagstadgad resegaranti ställd hos Kammarkollegiet. Läs mer >>

Sigill