Stralsund / Rügen Inställt!

Rügen top

Inställt hotellet stängt!

Häng med oss till Stralsund som är en tysk hamnstad vid Östersjökusten, här bor vi fint 3 nätter på Arcona Hotel Baltic. Staden har ca. 60 000 inv. som vi tillsammans med lokalguide får höra mer om. Vi ska ägna en hel dag till att besöka Tysklands största ö Rügen. Ön tillhörde DDR innan öst och väst återförenades och har sedan dess förvandlats, från att vara öde och förfallet, till ett av Tysklands populäraste turistmål. Detta delvis beroende på att man här vid Östersjökusten har flest solskenstimmar i hela landet.

Dagsprogram:

Dag 1: Start från Örebro på morgonen, efter stopp för frukost i Ljungby kör vi till Helsingborg där vi tar båten över till Helsingör, efter drygt 2 tim. i Danmark är det dags för nästa båtfärd över till Rostock, på överresan som tar knappt 2 tim. passar det bra med lunch ombord. Vi har sedan drygt 1 tim. kvar till Stralsund. Vi installerar oss på våra rum innan vi samlas för att äta middag på hotellet.

Dag 2: Efter riklig tysk frukost möter vår guide upp oss för att visa Stralsund, Bakom den gamla skyddande stadsmuren reser sig de stolta gotiska byggnadsverken i rött tegel och skapar en härlig stadsbild. Efter stadsrundturen är dagen fri för egna aktiviteter. Stralsund har flera nya köpcentras där utbudet är stort. Vårt hotell ligger centralt på bekvämt avstånd till de flesta sevärdheterna i stadskärnan. På kvällen träffas vi för gemensam promenad till Braugasthaus Zum Alten Fritz, här ska vi prova 5 öl och äta 3-rätters middag. Mätta efter maten kan det vara skönt med promenad tillbaka.

Dag 3: Efter en god natts sömn och härlig frukost möter vår guide upp oss för att visa oss Tysklands största och vackraste ö. Vi lämnar fastlandet via bron och kör ut på Rügen. Efter andra världskriget var Rügen ett militärt område, men ön kan också skryta med mycket svensk historia. Vi kör förbi Putbus till de finaste badorterna Sellin, Göhren och Binz, dom ligger längs kusten som på ett pärlband och pryds av de vackraste stränderna. I Binz gör vi ett stopp för alla som vill gå längs den härliga strandpromenaden som kantas av de otroliga villorna från början av 1900-talet. Vi fortsätter sedan vidare längs kusten till Prora och dess gigantiska badhotell som byggdes av Hitler för 20.000 badgäster. Vi kör sedan ännu längre norrut till Jasmund Nationalpark för att vi ska få se öns främsta sevärdhet, Köningsstuhl (Kungastolen) – en 118 meter hög kritklippa som stupar rakt ner i havet. Ett oförglömligt ögonblick som lockar fram adrenalinet i kroppen! Hemvägen går via centrala Rügen och staden Bergen. Efter en oförglömlig dag med sevärdheter och intressant historia kommer vi i god tid tillbaka för lite relax innan vi träffas för att äta middag på hotellet.                                                        

Dag 4: Efter frukost är det dags att checka ut och ställa in våra väskor i bussen. Vi styr bussen mot Rostock där färjan tar oss över till Danmark och vidare hemåt. Åter i Örebro vid 23-tiden.                 

Tack o hej reskamrater efter härlig långhelg med många upplevelser i bagaget.

Ingår i resan:

Resa med vår bekvämaste turistbuss, färjor och skatter.
3 nätter del i dubbelrum med frukost och 2 middagar.
Öl provning och en 3-rätters middag, Lokalguide 2 dagar 

Pris: 5 300 :-Rügen hel

Tillägg:

Avbeställningsskydd: 200 :-
Enkelrumstillägg:  800 :-

pdf button Ladda ner som pdf fil för utskrift

Bokning: På nedan knapp
eller på mail bjorn@bussochtrafik.se
Frågor Björn tele: 070-586 00 39

OBS! tillfälliga bokningsvillkor pga pandemin>>

Rese info

Avresa datum 2021-05-27
Hem datum 2021-05-30
Max resenärer 42
Pris 5,300.00kr
5,300.00kr 34
Dela denna:

Om oss:

Vi är en bussresearrangör som erbjuder allt från beställningstrafik till färdiga resepaket för familjer, seniorer och idrottsföreningar. Vi arrangerar resor både inom Sverige och i övriga Europa, till exempel sol- och badresor, skidresor, sportresor och seniorresor . Vår målsättning är att alla - unga som gamla - skall trivas på våra resor. Våra resor utgår från Örebro men på våra resor ut i Europa plockar vi gärna upp resenärer på vägen söderut genom Sverige..

Kontakta oss:

070-586 0039

bjorn@bussochtrafik.se

facebook

Resevillkor Läs mer >>

Vi har givetvis lagstadgad resegaranti ställd hos Kammarkollegiet. Läs mer >>

Sigill