Lofoten

Lofoten program top

Häng med oss på en oförglömlig resa som innehåller vidunderliga naturscenerier. Långt ovanför polcirkeln sträcker Lofotenöarna ut sig i norska havets stormiga vatten. 600 klippöar, branta fjäll och djupa fjordar väntar. Vi reser genom hela vårt vackra avlånga land. Resan går utmed Höga kusten, över Polcirkeln, via Kiruna och in i arktiska Norge. Hemresan går sedan söderut genom Norge längs fjordar med ännu mer fantastiska vyer utanför bussfönstret. Se till att ha minne för foton i mobilen – kameran.

Program:

Dag 1. Örebro – Umeå: Vi startar tidig morgon och kör norrut, vid Gävle kommer vi ut på E4 an som vi sedan med lämpliga stopp följer längs Bottniska viken, glada Hudik och Sundsvall passeras innan vi på em kommer upp över höga kusten bron, här har vi stopp för fika och foto. Framåt kvällen kommer vi fram till Umeå där vi checkar in på Scandic Umeå Syd. Vi installerar oss på våra rum innan vi träffas för att äta vår första gemensamma middag på hotellet. 70 mil.

Dag 2. Umeå – Kiruna: Efter frukost lämnar vi Umeå, Vi passerar Skellefteå och Piteå för att sedan göra ett stopp i Gammelstads kyrkstad, ytterligare ett av Sveriges världsarv. Under eftermiddagen korsar vi polcirkeln och framåt kvällen checkar vi in på Scandic Hotel Ferrum i Kiruna, kanske en promenad kan vara skönt innan vi träffas för att äta middag. Dagens bekväma busstur ca 60 mil.

Dag 3. Kiruna- Narvik: Mätta efter frukost möter lokalguide upp och visar oss Kiruna och berättar hur man flyttar en hel stad.
Vi har sedan ännu en dag med unik miljö förbi Torne träsk, Abisko och Riksgränsen innan vi kör in i Norge. Vårt mål Narvik når vi på eftermiddagen, vi bor centralt på Scandic Narvik, här har vi tid att efter egna önskemål knalla runt och utforska ”Byen” kanske vill man besöka Narvik War museum för lära sig mer om nazisternas härjningar i Norge. Middag på hotellet. Dagens etapp 18 mil.

Dag 4. Narvik – Svolvaer: Norsk frukost innan nästa spännande dag tar sin början, vi följer E6 an en bit och rundar Ofotfjorden nu har vi riktning på Lofoten, nu har vi ännu mer vidunderliga vyer utanför vårt bussfönster, vi följer E10 an över Tjeldsundbrua nu är vi över på Hinnöja som är Norges största Ö. Vidare via broar passerar vi Langöja och Hadelsöja där väntar båt på att ta oss till Fiskeböl. Vi har sedan bara en liten bit kvar till Svolvär där vi ska bo 2 nätter på bekväma Scandic Svolvär som ligger med långsidan mot havet.

Dag 5. Efter frukosten möter lokalguide upp vid hotellet, naturupplevelserna fortsätter med en hel dag ut på Lofotenöarna över broar, genom tunnlar ända längst ut till den lilla orten Å, där slutar vägen. Vi passerar och gör stopp i några av alla pittoreska fiskelägen, bl.a Nusfjord som är Norges äldsta och bäst bevarade fiskeläge. Vi stannar till i Reine som korats till Norges vackraste småstad, här har vi även fantastisk utsikt över Reinefjorden. Sen eftermiddag är vi åter tillbaka på hotellet och efter lite avkoppling och smälta alla intryck äter vi middag tillsammans.

Dag 6. Svolvaer-Mosjöen: Frukost innan vi checkar ut och ställer in väskorna i bussen, sen kör vi bara en kort bit till färjeläget där båten väntar på att få ta oss över Vestfjorden till fastlandet. Färden går vidare och med lämpliga stopp för foto, mat och bensträckare når vi vårt hotell Fru Haugans i Mosjöen på sen eftermiddag. Efter incheckning kanske en liten promenad kan vara skön efter ännu en dag med fina intryck. Vi träffas sedan för att äta en god middag innan kudden lockar. Dagens etapp 44 mil.

Dag 7. Mosjöen-Trondheim: Efter frukost fortsätter vi söderut över broar, genom tunnlar och nationalparker innan vi når Trondheim som är Norges tredje största stad med ca. 180 000 inv. Här checkar vi in på Scandic Nidelven som ligger centralt med bra läge intill älven. Egna strövtåg innan vi återigen träffas för gemensam middag på hotellet. Dagens fina etapp 39 mil.

Dag. 8 Trondheim-Hamar: Mätta efter frukost fortsätter vi vår bekväma färd på norska vägar förbi bl.a Lillehammer som hade vinter OS 1994. På eftermiddagen når vi Hamar där vi på vår resa ska tillbringa sista natten på Scandic Hamar. Sista norska middagen för denna gång.

Dag 9. Hamar-Örebro: God frukost och in med väskorna en sista gång för resa till våra hemtrakter.

Tack o hej för denna gång med sinnen och minnet i mobilen, kameran fullt med underbara bilder från vår resa i vårt vackra Grannland.

Ingår i resan:

I priset ingår: Resa med vår komfortablaste buss, Färjetransporter, vägskatter, ”Buss och Trafikservice” 8 nätter på nämnda hotell med Frukost, 8 Middagar. Samtliga utflykter.

Pris: 11 500 :-Lofoten program hel

Tillägg:

Avbeställningsskydd: 200 :-
Enkelrum: 3500 :-

pdf button Ladda ner som pdf fil för utskrift

Bokning: På nedan knapp
eller på mail bjorn@bussochtrafik.se
Frågor Björn tele: 070-586 00 39

OBS! tillfälliga bokningsvillkor pga pandemin>>

Rese info

Avresa datum 2021-08-08
Hem datum 2021-08-16
Max resenärer 42
Pris 11,500.00kr
Det går ej längre att boka denna resa!
11,500.00kr 36