Baskien

Baskien Program top

Häng med oss på en oförglömlig resa som innehåller både sol, bad, mat, vin och härliga upplevelser även längs vägen. Vårt slutmål San Sebastian ligger i Baskien vid Biscayabukten som gränsar mot Frankrike i nordost. I San Sebastien bor vi flott 6 nätter på Mercure Monte Igueldo som ligger på en höjd med vidunderlig utsikt över stranden och staden. På vår resa ska vi även på nervägen bo 2 nätter i Bordeaux, med stadsrundtur och besök på vingård. På vägen hem ska vi prova Champagne på G.H. Mumm i staden Reims.

Program:

Dag 1. Vi startar från Örebro tidig morgonen och kör söderut via Danmark till Bremen där vi checkar in på centrala Inter City. En promenad på stan hinns med innan middag på hotellet, sen somnar vi gott efter en härlig första dag i bussen.

Dag 2. Efter en stärkande tysk frukost lämnar vi Bremen och kör under dagen genom Holland och Belgien över gränsen till Frankrike, med passande stopp når vi under sen em. staden Reims, här bor vi på Campanile Reims est, middag på hotellet.

Dag 3. Fransk frukost, vi fortsätter sedan vår färd söderut på fina franska motorvägar och når sen em. Bordeaux. Här ska vi bo 2 nätter på Campanile Merignac. En drink på hotellets uteservering smakar kanske innan middagen på hotellet.

Dag 4. Efter frukost har vi en hel dag i Bordeaux med guide, det blir stadsrundtur och vi ska till vingodset Chateau Villemaurine här får vi rundvandring bland vinstockar och komma ner i grottorna där dom lagrar vin i stora tunnor, givetvis även provsmakn.

Dag 5 Efter frukost lämnar vi Bordeaux, vi har nu inte så långt kvar till vårt slutmål San Sebastian, här ska vi bo 6 nätter med vidunderlig utsikt över stranden och staden från vårt hotell Mercure Monte Igueldo. Hotellet ligger pittoreskt på Igueldo-berget med imponerande utsikt över bukten i San Sebastián. Hotellet har jättefin utomhuspool, Restaurang El Torreón serverar ett urval gourmeträtter och traditionella baskiska rätter. Du kan njuta av en drink eller lättare måltid i hotellets bar eller café. Rummen är rymliga med utsikt över Biscaya-bukten eller staden San Sebastián. Vissa rum har egen balkong. Från hotellet tar man linbanan till stranden La Concha, till stadens centrum är det knappt 2 km. Här kommer vi att trivas.

Dag 6-10. 5 hela dagar i San Sebastian med 2 utflyktsdagar, stadsrundturer i San Sebastian och Bilbao, vinprovning på Talai Berri Txakolina. Vi har 3 fria dagar i San Sebastian, den 1,5 km långa stranden La Concha sägs vara en av världens vackraste stadsstränder med sin flotta strandpromenad, sin vita finkorniga sand och sitt idylliska läge. Det är inte långt till närmaste restaurang eller bar. Gamla stan med sina små butiker och tapasbarer ligger bara några minuter bort. Stranden är full av liv och har en härlig atmosfär under sommarmånaderna. Stranden ligger skyddad i en bukt där vattnet är lugnt och rent.

Dag 11. Efter en sista frukost med fina utsikten över bukten säger vi ”Hasta la vista” och lämnar Baskien bakom oss, vi kommer snart in i Frankrike och färdas återigen på snabba franskamotorvägar upp till Orleans, här bor vi en natt på Campanile Nord.

Dag 12. Fransk frukost och vid lunchtid kommer vi fram till Reims där vi ska besöka en Champagneproducent, G.H. Mumm där vi får rundvisning och provsmaka dom berömda bubblorna. Vi kör på em. vidare och följer floden Mosel in i Tyskland och hela vägen fram till Trier, här checkar vi in på komfortabla Vienna House Easy och äter middag innan vi sover gott på kudden.

Dag 13. Riklig tysk frukost innan vi lämnar Trier, med lämpliga stopp för bensträckning och lunch kommer vi fram till Lübeck sen em. Här vi checkar in på Holiday Inn för sista natten på vår resa. Middag tillsammans innan god natt.

Dag 14. Mätta efter lyxig frukostbuffe ställer vi in bagaget i bussen för sista gången, via mån av plats stannar vi för gränshandel innan vi kör upp till båtar som tar oss till Sverige. Hemkomst till Örebro på kvällen och vi får säga adjö och på återseende till nya och gamla vänner med massor av trevliga upplevelser och semesterminnen i bagaget.

Ingår i resan:

Resa med komfortablaste buss, Färjetransporter, vägskatter, ”Buss och Trafikservice” 13 nätter på nämnda hotell med Frukost, 8 Middagar. Samtliga besök på ner och hemvägen.

Pris: 16 595 :-Baskien Program hel

Tillägg:

Avbeställningsskydd: 200 :-
Enkelrum: 5150 :-
Tillkommer frivilliga Utflykter bokas och betalas på plats
Stadsrundtur San Sebastian 4 tim. Pris: 15 Euro
Vinprovn. med tilltugg, Talai Berri Txakoli. Pris: 15 Euro
Stadsrundtur Bilbao Pris: 25 Euro
Entré Guggenheim museet Pris: ?? Euro

pdf button Ladda ner som pdf fil för utskrift

Bokning: På nedan knapp
eller på mail bjorn@bussochtrafik.se
Frågor Björn tele: 070-586 00 39

OBS! tillfälliga bokningsvillkor pga pandemin>>

Rese info

Avresa datum 2021-09-17
Hem datum 2021-09-30
Max resenärer 42
Pris 16,595.00kr
Det går ej längre att boka denna resa!
16,595.00kr 31