Budapest

Budapest 2020 top

Fullbokad av grupp!

Följ med på en resa som innehåller stadsrundtur i tre huvudstäder, olika kulturer, bad, vin och god ungersk mat. Det blir det spännande utflykter med hästuppvisning på ungerska prärien Pusztan, riddarspel och falkuppvisning med middag på typisk renässansrestaurang, vi bor flott hela vägen, i den Ungerska huvudstaden Budapest bor vi lyxigt 4 nätter på Spahotellet Aquincum med utflykter enligt program nedan. 

Dagsprogram:

Budapest 2020 liten

Dag 1: Start från Nynäshamn på fm. färd längs ostkusten ner till Karlskrona där Stena Lines fina fartyg väntar, vi checkar in och installerar oss i våra hytter innan vi samlas för att äta middag tillsammans. Kanske en sväng på dansgolvet innan kudden lockar.
Dag 2: Efter god frukost ombord kör vi av båten i Gdynia, vi har sedan några timmar på nybyggd polsk motorväg till Warszawa Med svensktalande guide kör vi stadsrundtur innan vi checkar in på vårt fina Hotel Mercure i centrala stan. Gemensam middag.
Dag 3: Efter frukost lämnar vi Warszawa och färdas med lämpliga stopp i vår bekväma buss söderut genom Polen och Tjeckien innan vi på em. kommer in i Österrike. Vi kör direkt till vårt Hotel Mercure Grand Biedermeier, vi installerar oss för 2 nätter.
Dag 4: Efter frukost träffar vi vår svensktalande guide som tar oss med på en 3 tim. lång stadsrundtur i Österrikes vackra huvudstad. Vi får bl.a. se Stephansdomen och Schönbrunns Slott. På em. finns tid för egna strövtåg eller för de som vill går vi gemensamt i Wiens centrala delar med sevärdheter, kanske en österrikisk Apfelstrudel kan smaka på något mysigt café.
Dag 5: Mätta efter frukosten lastar vi våra väskor och lämnar Wien, vi har bara drygt 3 tim. till Budapest där svensktalande guiden Nora väntar på att få visa oss sin fina hemstad. Det blir en rundtur på båda sidorna av Donau, vi besöker bl.a. fiskarbastionen, saluhallen och Gellertberget med fantastisk utsikt över Donau och staden. Efter stadsrundturen kör vi till vårt fina Spahotell Aquincum, vi checkar in för 4 nätter, kanske ett dopp i någon av poolerna på hotellet kan vara skönt innan middagen.
Dag 6-8: Utflykt: norrut längs med Donau mot konstnärstaden Szentendre. Vår guide Nora visar oss runt bland krokiga gränder och färgglada barockhus, här finns även flera gallerier och museer. Vi kör vidare norrut längs med Donau och kommer till Visegrad. Här får vi vara med om Riddarspel och falkuppvisning innan vi serveras rikligt med mat på en typisk Renässansrestaurang och får äta som man gjorde på medeltiden. Pris utflykt: 60 Euro En dag fri dag för relax på vårt fina hotell med bad och kanske någon vill beställa massage eller annan behandling. Utflykt: Nora tar oss med ut på den ungerska prärien Pusztan. Här hälsas vi välkomna med en välkomstdrink och hembakat tilltugg med ost och baconsmak. Efter välkomstdrinken ska vi åka häst och vagn, se stuteriet, museet och den lilla djurgården med typiska pusztan djur. Programmet fortsätter med Hästuppvisning som innehåller en enastående föreställning. Efter föreställningen smakar det gott med mat och obegränsat med vin. Pris utflykt: 60 Euro
Dag 9: Efter frukost är det dags att ta farväl av Budapest, under dagen passerar vi ytterligare 2 huvudstäder, Bratislava och Prag innan vi på eftermiddagen rullar in i Tyskland. Vi har sedan inte långt till Dresden där vi checkar in på Intercity Hotel som ligger med ca. 10 min. promenad till Dresdens historiska gamla stad. På kvällen träffas vi i hotellets restaurang och äter middag.
Dag 10: Mätta efter riklig tysk frukost kör vi vidare mot Kiel, vi passerar bl.a. under dagen Tysklands huvudstad Berlin innan vi om tid medges stannar på Citti köpcentrum i Kiel för att handla med lite billiga starkvaror hem. Stena Lines fartyg väntar sedan med Buffé all inklusive och bekväma hytter.
Dag 11: Frukost intas på båten med fin utsikt i Göteborgs inlopp, på svensk mark igen kör vi till Örebro där det kan vara lagom med lunch. Resterande 3 timmar till Nynäshamn får vi summera den här resan där vi har kört ca. 440 mil, vi har ätit o druckit gott, vi har fått uppleva 3 huvudstäder och passerat ytterligare 3. Vi tar farväl för den här gången och ser fram emot nya resor.

Ingår i resan: Resa med bekvämaste turistbuss, båtresor och vägavgifter.  8 nätter på nämnda hotell med frukost och middagar. 2 nätter på båtarna med frukost och buffé inkl. dryck Stadsrundturer i Warszawa, Wien och Budapest.

Resans pris Budapest 2020 hel12 995 :- 

Tillägg:   
Utflykter inkl. guide, entré, lunch: 120 Euro 
Enkelrumstillägg: 2 930 :-
Frivilligt Avbeställningsskydd: 200:-

pdf button Ladda ner som pdf fil för utskrift

Bokning: fullbokat av grupp 
på mail bjorn@bussochtrafik.se
Frågor Björn tele: 070-586 00 39 

Rese info

Avresa datum 2020-08-22
Hem datum 2020-09-01
Max resenärer 52
Pris 1,295.00kr
1,295.00kr 52
Dela denna:

Om oss:

Vi är en bussresearrangör som erbjuder allt från beställningstrafik till färdiga resepaket för familjer, seniorer och idrottsföreningar. Vi arrangerar resor både inom Sverige och i övriga Europa, till exempel sol- och badresor, skidresor, sportresor och seniorresor . Vår målsättning är att alla - unga som gamla - skall trivas på våra resor. Våra resor utgår från Örebro men på våra resor ut i Europa plockar vi gärna upp resenärer på vägen söderut genom Sverige..

Kontakta oss:

070-586 0039

bjorn@bussochtrafik.se

facebook

Vi har givetvis lagstadgad resegaranti ställd hos Kammarkollegiet. Läs mer >>

Sigill